OD JAKICH POTRAW ZACZĄĆ NAUKĘ KROJENIA NOŻEM

Naukę krojenia nożem rozpoczeła od potraw takich jak banany, filety rybne, miękkie ciasto, gotowaną marchew, gruszki, brzoskwinie itd., zawsze przytrzymując potrawę widelcem. Po odkrojeniu dziewczynka miała wkładać kąsek do ust. Nie było to wcale łatwe, zważywszy, że dotychczas dziecko uży­wało do tego celu prawej ręki uzbrojonej w łyżkę, a teraz miało tę czynność wykonywać ręką lewą, trzymającą widelec. Potem przyszła pora na jeszcze jedną ważną umiejętność — krojenie nożem za pomocą ruchów piłujących. Odtąd dziewczynka mogła sobie poradzić przy obie- dzie nawet z mięsem, krojąc je na zgrabne kawałki, a nie rwąc na części jak bywało dotychczas.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witaj na moim serwisie! Jestem agentką nieruchomości na co dzień pracuje w dużej Wrocławskiej agencji pośredniczącej sprzedażny nieruchomości. O branży wiem wiele, dlatego założyłam tego bloga, żeby podzielić się za Wami moją wiedzą i doświadczeniem. Zapraszam do śledzenia bloga na bieżąco!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)